Šādas garšīgas uzkodas recepte ir ārkārtīgi vienkārša un ātri pagatavojama.
Šie biezpiena pončiki ar kraukšķīgu garoziņu, pārkaisīti ar pūdercukuru ir lieliska salda uzkoda pie tējas vai kafijas. Un šī gardā uzkoda ir neticami vienkārši pagatavojama, ka ar to tiks galā pat pilnīgi iesācēji kulinārijas jomā.
Sastāvdaļas biezpiena pončikiem
Milti – 150 g
Olas – 2
Biezpiens – 400 g
Skābais krējums – 2 ēdamkarotes
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Cukurs – 2 ēdamkarotes
Sāls – šķipsniņa
Pūdercukurs – 2-3 ēdamkarotes
Augu eļļa – cepšanai
Kā pagatavot biezpiena pončikus
Pēc garšas šāds našķis atgādina siera kūku, bet gatavošanas īpatnību dēļ tam ir atšķirīga konsistence. Vispirms pagatavojiet biezpiena masu pončikiem.
Lai to izdarītu, biezpienu pārnes dziļā bļodā, pievieno olas un skābo krējumu. Vispirms ar karoti vai dakšiņu izmaisa biezpienu, tad kārtīgi saputo ar blenderi līdz viendabīgai krēmveida konsistencei.
Pēc tam pievieno sāli un cukuru. Cukura daudzumu var pielāgot atbilstoši savām vēlmēm. Var pievienot arī šķipsniņu vaniļas cukura – tas padarīs garšu maigāku un piešķirs aromātu.
Pakāpeniski ieberiet miltus kopā ar cepamo pulveri, katru reizi maisījumu rūpīgi samaisot.
Gatavai biezpiena pončiku mīklai jābūt viendabīgai un nedaudz lipīgai. Lai veidotu biezpiena pīrādziņus, apziediet rokas ar eļļu, lai biezpiena masa nepieliptu pie pirkstiem.
No biezpiena masas veido mazas bumbiņas. Vienai pončika formai nepieciešams apmēram 1-2 ēdamkarotes maisījuma. Ņemiet vērā, ka cepšanas laikā pīrādziņi izplešas.
Uzkarsē augu eļļu dziļā pannā ar biezām sieniņām. Ielej tik daudz eļļas, lai šķidrums pārklātu pīrādziņus.
Cepiet pīrādziņus apmēram 5-7 minūtes, cepšanas laikā tos apgriežot. Pončikus noliek uz papīra dvieļa, lai notecētu liekie tauki.
Pagaidiet, līdz tie nedaudz atdziest, un pārkaisa ar pūdercukuru.
Šis būs lielisks našķis pie tējas, kas pazudīs no galda pāris minūšu laikā!